mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret cabinet orl gherla dej cluj anunt loc de munca gherla vanzator chiosc salariu
iclod spectacol colinde caminul cultural

Concert de colinde la Iclod cu oaspeţi din Maramureş

Caminul Cultural din Iclod a gazduit luni, 26 decembrie, un concert de colinde la care au fost invitati sa participe locuitorii din cele cinci sate ale comunei. La tradiţionala reprezentaţie de la finalul anului s-a cântat, s-a dansat şi s-au rostit urări de bine şi sănătate. Cel care a deschis spectacolul a fost primarul Emil Pârţoc, care a mulţumit iclodenilor pentru munca depusă în 2016 si le-a urat „La mulţi ani”.

Programul artistic a delectat publicul. Să începm cu renumiţii jucăuşi ai Ansamblului „Dansatorii de pe Someş” coordonat de Emil şi Geanina Bodea, care şi de această dată au evoluat cu succes. Vedeta manifestării a fost apreciata interpretă de colinde tradiţionale din Maramureş, Năstăcuţa Iuga, invitată special la Iclod, venită pe meleagurile noastre împreună cu un grup de patru instrumentişti, primiti cu multă căldură. Au mai evoluat pe scenă Orchestra de mandoline a Bisericii Penticostale din Livada, condusă de Nelu Pagu, Corul Bisericii Ortodoxe „Sfântul Nicolae” din Iclod dirijat de pr. Claudiu Herinean, Grupul folcloric „Tradiţii Ormănene” din Orman şi interpreţii de muzică populară Roxana Suciu, Ioana Maria Câmpan, Diana Roman şi Crina Bujiţă.

galerie foto: imagini de la spectacol

galerie foto gherlaConcertul „Larg deschideţi poarta sufletelor noastre” a avut parte şi de un oaspete sosit tocmai din Viena. Este vorba despre vicepreşedintele Asociaţiei „Mihai Eminescu” din capitala Austriei, Ruben Doran, născut în ţinutul Banatului, care a rămas cu o impresie plăcută despre valorile folclorice din zona Iclodului. Este plecat de 6 ani din România, dar ţine foarte mult la păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare de la noi.

Szekely Csaba

iclod spectacol colinde caminul cultural

foto: Facebook

sus(3)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns