hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej gama optic angajare consultant vanzari

gherla strada abatorului asfalt

Colțul cu pitici: strada Abatorului asfaltată, dar un sfert e tot ca la țară – locuitorii au rămas cu ochii în soare, dar au un trotuar inutil iar locul de joacă pentru copii e plin de moloz – VIDEO

Modernizarea străzii Abatorului de lângă Penitenciar a început anul trecut. Deşi lucrările s-au terminat recent, la ultimele case drumul arată ca înainte, ca la ţară. Asta pentru că un sfert din stradă a rămas neasfaltat.

În toamna lui 2016, strada Abatorului a intrat în lucrări de modernizare. Nu a mai fost nicio surpriză că acestea au fost întrerupte la scurt timp şi reluate în primăvară. Din cauza sezonului rece, normal.

Deşi strada are o lungime de 360 de metri, drumul a fost modernizat doar de la şoseaua principală până la intersecţia cu strada 1 Mai, pe o lungime de 280 de metri.

Șase familii din apropiere de digul Someşului au rămas suprinse să vadă că în faţa caselor lor nu se mai mişcă nimic. „Cum să faci aşa ceva? Dacă se modernizează o stradă, nu se asfaltează de la cap la coadă?

Oamenii au luat legătura cu primăria pentru a afla ce se întâmplă. „Ne-au zis că se va face şi porțiunea asta, dar nimeni nu ştie când. Cred că ne-au aburit, au trecut deja câteva luni şi nu se vede nici urmă de utilaj pe aici”.

Locuitorii din zonă mai au şi alte nemulţumiri. O zonă verde cu jocuri pentru copii, aflată chiar lângă drum, arată ca după război. „Au aruncat aici resturi de materiale şi aici au rămas. Au crescut buruienile printre ele, unde să se joace copiii? Iși rup picioarele!„, mai spun oamenii.

gherla strada abatorului
Cireaşa de pe tort este un trotuar lung de vreo 30 de metri, care mărgineşte zona verde, despre care localnicii spun că nu are nicio utilitate. „În loc să lase zona verde mai mare, sau să facă şoseaua mai lată, au făcut un trotuar care începe de niciunde şi duce nicăieri, pe care nu se plimbă nimeni. Au mai aruncat nişte bani pe un lucru care nu foloseşte nimănui!”

Dovada că mini-trotuarul nu este folosit se vede cu ochiul liber: acesta este acoperit deja cu vegetație, crescută printre dalele de beton.

gherla strada abatorului asfalt

Trotuarul fără rost nu este prima trăznaie a proiectanților, după ce în urmă cu o lună, angajații de la penitenciar s-au trezit că în loc de parcarea de pe strada Andrei Mureșanu, vor avea un rond de flori.

Colțul cu pitici: asfaltarea de la Penitenciar se apropie de final, după 3 luni. De ce sunt supărați angajatii pușcăriei – VIDEO

Dar nu doar aici sunt probleme. De-a lungul străzii modernizate, spaţiul de dincolo de bordură, pe partea cu penitenciarul, este plin de moloz rămas de la lucrări şi mizerii de tot felul, acoperite pe ici, colo, de buruieni.

gherla strada abatorului asfalt

Un locuitor de pe aceeași stradă, sătul de indolența cu care este tratată o problemă serioasă, a postat pe internet un filmuleţ de pe strada „proaspăt modernizată”.

video: strada Abatorului, filmare cetățean nemulțumit

„Există preocupări să se asfalteze”, este răspunsul sec venit de la primărie, legat de porțiunea de drum rămasă în mod inexplicabil neasfaltată. Se pare că aceasta nici măcar nu a fost cuprinsă în proiectul de modernizare, plătit cu bani grei, din banii oamenilor. Așa că urmează cel mai probabil un alt proiect, alți bani, altă distracție.

gherla strada abatorului asfalt

Contactat pe problema spațiului de joacă pentru copii și a zonei cuprinsă între bordură și zidul penitenciarului, șeful ADP Gherla, Genel Mureșan, spune că nu are cunoștință despre aceste probleme, dar că se va interesa și va reveni cu un răspuns.

sus(2)jos(19)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

locuri de munca gherla dej cluj pufarom

1 comentariu

  1. Dupa ce a batut portile oamenilor sa cerseasca voturi, in urma cu un an, Neselean, primarul interlopilor cum se vorbeste prin oras, acum ii lasa pe bietii oameni in secolul trecut. Poi sigur ca nu are vreme sa se ocupe de ceea ce a promis, pentru ca a promis mult mai multe camatarilor si interlopilor din Gherla si acum trebuie sa achite datoriile pentru ca baietii interesati stau toata ziua la usa primariei.

    sus(36)sus(6)

Lasă un răspuns