hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej gama optic angajare consultant vanzari

taxi gherla iarna zapada

Ce taxe plătesc taximetriştii în 2017

Taximetristii trebuie sa umble bine la buzunar cand vine vorba de taxe. Ei au de platit nu mai putin de patru taxe, iar pentru activitatea de dispecerat se mai adauga altele doua.

Incepand de la 1 ianuarie au fost stabilite taxele pentru activitatea de taximetrie, valabile in 2017 pe raza municipiului Gherla. O parte dintre taxe au ramas la acelasi nivel ca si anul trecut, iar altele au fost modificate.

Astfel, taxa pentru eliberarea autorizatiei de transport este de 500 de lei, cu o perioada de valabilitate nelimitata, cu viza la fiecare 5 ani.

Taxa viza pentru autorizatia de transport este de 500 de lei, cu un termen de valabilitate de 5 ani.

Taxa pentru eliberarea autorizatiei taxi persoane este de 150 de lei si este valabila pana la sfarsitul anului. Fata de anul anterior, aceasta a fost redusa cu 100 de lei.

Taxa pentru viza anuala a autorizatiei taxi persoane a scazut si ea fata de anul 2016, de la 250 la 150 de lei.

In ce priveste activitatea de dispecerat la transporturile efectuate in regim de taxi, nivelul taxelor a ramas acelasi ca si in anul trecut: taxa pentru eliberarea autorizatiei de dispecerat este de 1000 de lei, cu valabilitate nelimitata, cu viza anuala, iar taxa viza pentru autorizatia de dispecerat, de platit anual, este de 400 de lei.

Nivelurile taxelor au fost votate in unanimitate de consilierii locali intr-o sedinta de la sfarsitul anului trecut.

In ce priveste tarifele practicate pentru transportul in regim de taxi, stabilite de primarie, acestea au fost majorate ultima data cu 0,20 lei, in decembrie 2014:

  • tarif pornire: 1.99 lei
  • tarif zi (intre orele 6-22): 1.99 lei/km
  • tarif noapte (intre orele 22-6): 2.19 lei/km
  • tarif stationare zi: 19.90 lei/ora
  • tarif stationare noapte: 21.90 lei/ora

La Gherla functioneaza in prezent doua dispecerate taxi si aproximativ 85 de taximetre.

sus(7)jos(8)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

locuri de munca gherla dej cluj pufarom

Lasă un răspuns