locuri de munca anut gherla dej cluj escape

fast food km 0 gherla comenzi livrari la domiciliu

festival celtic beclean bistrita 2018

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej gama optic angajare consultant vanzari constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj pizzerie gherla strand kimbo livrare la domiciliu restaurant bar grill telefon scoala soferi auto permis promo gherla dej cluj

computer elevi studenti

Câte un calculator în fiecare sală de clasă la Scoala Nr. 1

Ajută tehnologia procesul de învăţare? Dacă am introduce tablete şi laptopuri pe fiecare bancă din fiecare clasă, ar învaţa copiii mai mult, mai uşor, mai repede şi cu mai multă plăcere programa? Ar fi ei mai interesaţi de şcoală? Ar pricepe mai uşor ce le explică profesorul dacă, în loc să-şi ia notiţe, de exemplu, ar putea asculta ce spune omul din faţa lor şi ar primi online suportul de curs? Sau toţi ar sta pe Facebook şi pe Snapchat şi s-ar alege praful de şcoală? Sunt întrebari la care un cadru didactic de la Scoala Nr. 1 Gherla, prof. înv. primar Ionela Szabo, a căutat raspunsuri. Si a găsit.

Căutând detalii despre felul în care tehnologia ajută sau încurcă procesul de învăţate în sălile de clasă, am găsit o mulţime de studii, mărturii şi descrieri ale unor universităţi din SUA, Canada, Franţa, în care deja se întâmplă lucruri de domeniul fantasticului pentru noi. Acolo profesorii ţin conferinţe online de pe un continent pe altul, caietele cu notiţe au devenit istorie de mulţi ani, disputele între elevi şi profesori se rezolvă pe loc, consultând internetul, la fel şi examenele şi temele pentru acasă. Totul se întâmplă, deja, online.

O concluzie intermediară la care am ajuns este că da, tehnologia susţine procesul de învăţare, dacă este folosită nu pentru a livra răspunsuri, ci pentru a stimula gândirea logică, pentru a permite accesul facil la resurse şi opinii diferite, nu la soluţii gata ambalate. Am sumarizat câteva moduri în care tehnologia susţine procesul de învăţare (sursă):
– o mai bună înţelegere a informaţiilor, prin oferirea de exemple, video, demonstraţii
– lecţiile sunt mai interesante dacă vin împreună cu obiecte şi acţiuni care plac elevilor (tablete, laptopuri, smartphone), elevii sunt mai atenţi la un video sau o prezentare dinamică decât la discursul unui profesor
– tehnologia permite elevilor să înveţe în ritmul lor
– tehnologia îl ajută pe profesor să îşi pregătească mai rapid lecţia şi să aibă mai mult timp pentru a se conecta cu elevii

– elevii nu se plictisesc, au mereu ceva de făcut, trebuie să dea click, să caute, să filtreze informaţii

Vestea bună este că încet-încet lucrurile se schimbă, cu câteva flori se simte aer de primăvară în ceea ce priveşte prezenţa tehnologiei în şcolile româneşti.

Într-o lume în care tehnologia a devenit parte din cotidian, transformând activitatea noastră de zi cu zi, cred că ea poate schimba în bine şi educaţia. De aceea, am căutat soluţii prin care ne dorim să întărim legătură dintre educaţie şi tehnologie, iar elevii, familiarizaţi cu mediul online, să aibă parte de experienţe de învăţare pe gustul lor.

Pentru elevii claselor primare de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Gherla, soluţia acestei probleme poartă numele Ringier.

Fundaţia a luat fiinţă în anul 2008 şi şi-a propus să se implice în acele domenii şi proiecte prin care, în calitate de trust media, poate schimbă ceva. Proiectele de până acum abordează sfera socială. Prin programul “Catedra Ringier”, fundaţia a motivat şi ajutat peste 100 de copii să acceadă în licee sau şcoli vocaţionale.

“Ajută copiii” este cel mai de anvergură proiect al fundaţiei de până acum, pentru că în el este implicat în mod direct şi constant ziarul “Libertatea” şi pentru că îşi propune un scop mare: să îi ajute pe micuţii, care dincolo de un diagnostic crud, au de luptat şi cu sărăcia. Este un proiect aflat încă la început, care doreşte să formeze o comunitate de prieteni şi susţinători.

Fundaţia Ringier face parte din Grupul Ringier, cea mai mare companie media elveţiană, cu prezenţă în mai multe ţări europene. La aproximativ 180 de ani de la înfiinţare, Ringier are o îndelungată tradiţie în implicarea socială.

Prin bunăvoinţa acestei fundaţii, mai exact prin intermedierea doamnei Mirona Hritcu şi a domnului Dan Gheorghiţă, care au răspuns cu multă amabilitate cererii doamnei prof. Ionela Sabo, începând cu anul şcolar 2017-2018, fiecare clasă din învăţământul primar de Şcoala Gimnazială Nr.1 Gherla, va avea în dotare câte un calculator.

„Va mulţumim pentru raza de bucurie şi speranţa pe care ne-aţi adus-o în suflete, prin intermediul ajutorului acordat. Vă suntem recunoscători, deoarece în zilele de astăzi se găsesc tot mai rar oameni care să fie dispuşi să dea o mâna de ajutor.

Implicarea dumnevoastră prin donaţia pe care aţi oferit-o beneficiarilor noştri, elevii, a adus zâmbetul pe faţa lor, dar şi sentimentul că există oameni pentru care EI contează, oameni pentru care EDUCAŢIA este prioritară.

Cu preţuire‚
Prof. înv. primar Ionela Sabo”

sus(18)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns