hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

mita bani

Cât ia şpaga un politist pentru restituirea unui permis auto

Un comisar sef de politie este cercetat de DNA dupa ce a pretins si primit bani de la o persoana pentru a i se restitui permisul auto ridicat in urma unui accident.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 4 ianuarie 2017, a inculpatului Ghirosa Marcel, comisar şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Rutier, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă ca la data de 28 decembrie 2016, inculpatul Ghirosa Marcel, în calitate de comisar şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Rutier, în mod repetat, a pretins de la o persoană cercetată pentru comiterea unui accident de circulație cu victime (martor în cauză), suma de 600 lei din care a primit în aceeași zi doar 200 lei, restul urmând să-i fie remiși după sărbătorile de iarnă.

La data de 4 ianuarie 2017, ca urmare a înțelegerii anterioare, inculpatul Ghirosa Marcel a primit și restul de 400 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Banii respectivi au fost pretinși și primiți de ofițerul de poliție în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru restituirea către martor a permisului de conducere ridicat în urma producerii evenimentului rutier şi pentru soluţionarea favorabilă a tuturor aspectelor rezultate din producerea accidentului de circulaţie susmenţionat, inclusiv în sensul propunerii unei soluţii de clasare a cauzei penale.

Inculpatului Ghirosa Marcel i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Efectuarea punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

sus(16)jos(7)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

locuri de munca gherla dej cluj alcem constructii muncitorcoafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns