locuri de munca anut gherla dej cluj escape

fast food km 0 gherla comenzi livrari la domiciliu

festival celtic beclean bistrita 2018

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej gama optic angajare consultant vanzari constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj pizzerie gherla strand kimbo livrare la domiciliu restaurant bar grill telefon scoala soferi auto permis promo gherla dej cluj

caldura barbat bea apa canicula

Căldurile nu se domolesc și vin furtunile – a fost cea mai caldă zi din an, recordul zilei la Dej

Puţin a mai lipsit ca temperaturile să atingă sâmbătă 40 de grade în Cluj. Cea mai ridicată temperatura a zilei de 5 august 2017 în judeţul Cluj a fost de 37,8 grade și s-a înregistrat la Dej.

La Cluj-Napoca maxima zilei a fost de 37,6 grade. Au fost 36,8 grade la Turda şi 34,1 la Huedin.

În ţară, cel mai fierbinte a fost aerul la Calafat, în Dolj, unde s-au înregistrat aproape 42 de grade. Aici termometrele au arătat 41,7 grade, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Şi noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una tropicală, cu 20,4 grade la Dej şi 21,6 grade la Cluj-Napoca.

Caniculă în continuare, dar şi furtuni

Pentru ziua de duminică, 6 august, Clujul se află sub cod portocaliu de caniculă, în cea mai mare parte a judeţului, cu excepţia zonei montane, aflată sub atenţionare cod galben.

harta meteo codÎn Mehedinţi şi Dolj e în continuare cod roşu, în Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Botoşani, zona muntoasă din judeţele Bistriţa-Năsăud, Harghita, Neamţ şi Mureş e cod galben, iar restul ţării este sub cod portocaliu.

Începând de duminică seara de la ora 18 intră în vigoare o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în aproape toată România, cu excepţia judeţelor din sud, unde este în continuare cod portocaliu de caniculă.

Astfel, până marţi dimineaţă, instabilitatea atmosferică va fi accentuată temporar şi se va manifestă prin vijelii, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seară zilei de duminică, 6 august şi până în dimineaţă zilei de luni, 7 august, la munte, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi în cea mai mare parte a Moldovei.

Pe parcursul zilei de luni, 7 august şi în cursul nopţii de luni spre marţi, manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase şi montane, precum şi în Transilvania, Moldova şi Maramureş.

În regiunile nord-vestice, nordice şi la munte, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în după-amiază zilei de duminică, iar în sudul şi sud-estul ţării vor fi mai ales în seară zilei de luni şi în noaptea de luni spre marţi.

La Gherla se anunță o nouă săptămână caniculară. După furtunile probabile anunțate pentru zilele de duminică și luni, când se va răcori ușor, va urma o noua încălzire.

Mijlocul săptămânii va aduce din nou temperaturi de 34-36 de grade. Prognozele arată că abia de sâmbătă va începe un proces de răcire a vremii.

Recordul de temperatură din România este de 44,5°C. Acesta s-a înregistrat în localitatea Ion Sion din județul Brăila, pe 10 august 1951.

Recordul oficial pe Pământ este de 56,7°C, măsurat pe 10 iulie 1913 la Greenland Ranch, în California, Statele Unite ale Americii.

sus(3)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns