taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare

Autospecială de pompieri la Sic, primită cadou din partea OVR Elveţia – FOTO+VIDEO

Comuna Sic este mai bine protejata impotriva incendiilor incepand de sambata. O autospeciala de pompieri a fost donata pentru comunitate, in urma unei initiative care a venit din partea dl. Bikfalvi Mihai si materializata cu sprijinul generos al OVR Elvetia.

Sambata la amiaza a avut loc in centrul comunei o festivitate, la care au luat parte reprezentanti ai OVR Elvetia, presedintele Pascal Praz, OVR Romania, Francisc Giurgiu, primarul comunei, Ioan Sallai, seful ISU Cluj, col. Ion Moldovan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj Vakar Istvan, primarul Marius Sabo de la Gherla, reprezentanti ai Rotary Club, reprezentantii ai bisericii reformate si ortodoxe, oaspeti si invitati din Elvetia, Belgia si Ungaria, locuitori ai comunei.

Pe scena din centrul localitatii a avut loc un spectacol de dansuri populare traditionale si muzica de fanfara.

In discursul sau, primarul din Sic, Ioan Sallai, a multumit pentru donatia facuta Centrului Serviciului Voluntar Pentru Situatii de Urgenta, autoutilitara, materialele si echipamentele aferente. Primarul a apreciat ca era mare nevoie de o autospeciala de pompieri in comuna. „Vom demara construirea noului sediu pentru serviciul voluntar de urgenta, care sa poata asigura locuitorilor un climat de siguranta si vom lua masuri pentru formarea si instruirea pompierilor voluntari”, a spus acesta.

Pascal Praz, presedintele OVR Elevetia, s-a declarat foarte bucuros sa fie la Sic, „locul unde se fac cei mai buni papanasi din Romania„. Pascal Praz a spus ca dupa donatii similare facute la Nicula, Cornesti si Bontida, acum a venit randul Sicului. Oaspetele elvetian a mai precizat ca proiectul realizat de OVR Elvetia si OVR Romania a fost sustinut de confederatia elvetiana si ca 14 pompieri voluntari s-au deplasat din Elvetia in Romania pentru a efectua instructat cu voluntarii de la Sic.

Sic este o comuna importanta pentru judet, cu un trecut greu, o comuna pe care o respect ca pe un oras„, a spus la randul sau Vakar Istvan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj.

Seful ISU Cluj, colonelul Ioan Moldovan, a efectuat in aceasta primavara o vizita in Elvetia. „M-am intors cu idei minunate. Este un eveniment important azi, sa primim aceasta masina, datorita inimii mari pe care o au prietenii nostri din Elvetia„, a subliniat Moldovan in discursul sau. „Este o distanta mare intre Sic si subunitatile noastre de la Dej si Cluj. Sunt convins ca aceasta masina va fi utila pentru evenimentele ce vor avea loc de acum incolo la Sic. Aveti un sprijin in noi, vom fi preocupati de formarea si pregatirea voluntarilor. Va urez sa nu fie nevoie sa folositi autospeciala niciodata, decat la pregatire si la instruire„.

A urmat inmanarea oficiala a cheilor catre primarul Ioan Sallai de la Sic si primarului Marin Vasile, din Andrieseni, judetul Iasi, localitate care la randul ei a primit o autoutilitara.

La randul sau, primarul Sallai a acordat diplome pentru contributia adusa la dotarea cu autospeciala a comunei Sic lui Pascal Praz, presedintele OVR Elvetia, Iuliu Francisc, presedintele OVR Romania, Christophe Praz, membru OVR, Bikfalvi Mihai, membru fondator al Rotary Club Gherla.

Festivitatea s-a incheiat cu o receptie oferita de gazde pentru toti oaspetii.

galerie foto: imagini de la festivitate

galerie foto gherla

video: predarea autospecialei

 

sus(20)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns