hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej gama optic angajare consultant vanzari

gabriel galgoczy gherla

Aşchia nu sare departe de trunchi: Gabi, fiul meşterului Ioan Galgoczy, erou printre urşi – VIDEO

Este o satisfacţie uriaşă pentru un părinte să-şi vadă copilul că i-a ascultat sfaturile de viaţă. Este şi cazul meşterului Ioan Galgoczy din Gherla, devenit vedetă naţională după apariţia la concursul TV „Românii au talent”. Fiul său, Gabi, îi păşeşte pe urme, în dragostea pentru natură, unde a găsit a doua casă.

Pe Gabi (28 de ani) l-am găsit de multe ori pe malul Someşului, ori pe dealurile din apropiere, urmărind ore în şir să apară vreo vietate sălbatică. Munca i-a a fost răsplătită întotdeauna, iar fotografiile pe care le-a realizat în ultimii ani le-a publicat pe o pagină de Facebook. Pentru unii ar părea greu de admis că animalele ori păsările imortalizate de el sălăşluiesc pe aproape. Ei nu ştiu un mic secret: acestea nu se arată decât celor înarmaţi cu multă răbdare. Iar fotograful nostru are din plin aşa ceva.

facebook pagina de Facebook cu fotografiile impresionante realizate de Gabriel Galgoczy pe Someşul Mic, la Gherla, în padurile din apropierea oraşului sau prin locurile nebănuite pe unde l-au purtat paşii

Însă povestea lui Gabi este mult mai lungă. Şi e abia la început. De scurt timp, el a devenit ofiţer în comunicaţii pentru urşi orfani din România. Fotografiile lui şi munca de până acum au convins organizaţia internaţională WWF că el este cel mai potrivt pentru un astfel de job.

Gabi lucrează acum în singurul centru de reabilitare pentru urşi din Europa, din Munţii Hăşmaşului. Aici are misiunea de a prezenta prin ilustraţii viaţa ursuleţilor în natură. „E un domeniul nou pentru mine, dar o văd că o provocare şi cred că o să fie cea mai tare experienţă a mea de până acum!„, spune el.

Săptămâna viitoare, Gabi va face cunoştinţă cu ursul Leo şi ursuleţii pe care îi îngrijeşte, iar cei interesaţi vor afla, în serial, toate aventurile prin care trec aceştia.

video, în continuare

WWF – World Wide Fund for Nature  este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 1961, care activează în conservarea naturii şi reducerea amprentei umane în mediul înconjurător.

sus(62)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

locuri de munca gherla dej cluj pufarom

Lasă un răspuns