hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj locuri de munca angajare ferma vaci muls fundatura iclod gherla dej cluj

Angajații de la Ambulanță se tem pentru salariile lor – și-au pus nemulțumirile pe mașini și au mers la proteste la București – FOTO+VIDEO

Angajați de la serviciul de Ambulanță Gherla s-au aflat miercuri dimineață alaturi de colegii sindicaliști din Cluj și din țară la protest la București, nemulțumiți de măsurile anunțate de guvern privind salariile, dar și de dotarea precară.

Federația Națională Sindicală Ambulanța, cu sprijinul organizațiilor sindicale membre din serviciile de ambulanță, a declanșat pe 5 octombrie un protest național, pe perioadă nedeterminată, în toate serviciile de ambulanță.

Protestul a început cu afișarea pe toate ambulanțele operative a două afișe A4 cu inscripția „Protest national”, iar pe verso sunt inscripționate punctele importante din revendicări. Personalul operativ, TESA și muncitorii membri în organizațiile sindicale aparținând FNSAR, poartă panglici albe, pe echipamentul de lucru, ca semn de protest.

foto: protest la Ambulanța Gherla

ambulanta gherla protest

Sindicaliștii au pichetat dimineață Ministerul Muncii, iar apoi Ministerul Sănătății.  La miting au fost prezente sute de persoane, nemulțumite de condițiile de salarizare, de sporuri și de condițiile de muncă.

foto: sindicaliștii de la Ambulanța Cluj la protest la București/ @Raul Vlad Chetan

ambulanta cluj gherla protest bucuresti

Revendicările vizează, printre altele, modificarea Legii privind salarizarea personalului bugetar, suplimentarea numărului de posturi și urgentarea încheierii Contractului — cadru multi-anual și alocarea de buget pentru anul 2018 în vederea achiziției de ambulanțe, informează Agerpres.

Au rasunat vuvuzelele și au fluturat pancartele cu mesaje ca „Dorim stoparea diminuării veniturilor lunare începând cu 1 ianuarie 2018”, „Urgentarea achiziției de ambulanțe conform necesarului stabilit” sau „Nu dorim pierderea sporului pentru condiții deosebite de muncă”.

O delegație a sindicaliștilor, condusă de președintele Gheorghe Chiș, a intrat la prânz la discuții cu reprezentații Ministerului Sănătății.

video, în continuare

sus(0)jos(4)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns