taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla

Alexandru Tămaş la prima expoziţie de pictură. Zeci de colegi au venit să-l susţină – VIDEO

Sala Francofonă din cadrul Muzeului de Istorie al Municipiului Gherla a fost luată cu asalt joi la amiază. Publicul a participat la un eveniment mai rar, prima expoziţie personală de pictură a unui elev din clasa a XII-a a Liceului Tehnologic, Tămaş Alexandru Mihai, intitulată „O lume fantastică”.

Manifestarea a fost deschisă de directorul muzeului, Mihai Meşter, care a apreciat prezenta publicului tânăr şi numeros la un eveniment de acest gen. Zeci de elevi, colegi de la Liceul Tehnologic Gherla, însoţiţi de cadre didactice, au ţinut să fie alături de Alexandru la prima sa experienţă de acest gen.

galerie foto: imagini de la expoziţie

galerie foto gherlaTânărul artist a dezvăluit că peisajele sunt cele care îi definesc lucrările şi că natura este cea care îl inspiră. El  a amintit şi realizările personale din ultimii ani:  a reprezentat în 2016 România la concursul „Designer Junior” de la Iaşi, unde a câştigat locul III, în 2015 a obţinut locul II la acelaşi concurs, faza naţională, unde a reprezentat judeţul Cluj, a câştigat locul I la secţia grafică a unui concurs antidrog organizat de DIICOT şi Ambasada Franţei în România. Are colaborări permanente cu valoroşi artişti plastici din Gherla şi Cluj-Napoca.

Mai mult, talentul său a convins afacerişti şi persoane particulare din oraş, care l-au solicitat pentru picturi murale de interior, de o reală frumuseţe.

Expoziţia de la muzeul de istorie cuprinde 13 picturi, majoritatea peisaje. Aşa cum a declarat autorul la vernisaj, natura trebuie înţeleasă şi trebuie ocrotită, este cea care dă viaţă. „Oamenii nu înţeleg natura, de aceea o distrug. Din acest motiv, eu încerc să redau adevărata ei valoare, prin pictură”.

Au mai luat cuvântul primarul Ioan Neselean, meşterul Ioan Galgoczy, consilierul local Tiberiu Bereczki, iar la întâlnire a fost prezent şi city managerul Vlad Bărbos.

Doina Mureşan, directorul Liceului Tehnologic, a apreciat realizările elevului, menţionând că profesorii liceului l-au încurajat în activităţile sale şi l-au sprijinit să participe la concursuri. Si pentru că în curând Alexandru va termina liceul, directorul i-a înmânat un cadou simbolic, care „să-l ocrotească atunci când îi va fi greu” si i-a transmis că porţile liceului îi vor fi tot timpul deschise.

video, în continuare

Alexandru a fost felicitat şi de colegii săi de liceu, care l-au îmbrăţişat şi i-au urat mult succes în cariera artistică.

Expoziţia tânărului pictor gherlean poate fi vizitată până pe 25 mai 2017, iar cei care doresc vor putea cumpăra din lucrările artistului.

Szekely Csaba

src=”https://www.gherlainfo.ro/cu-alexandru-tamas-baiatul-cu-tatuajele-despre-arta-si-viata-foto/

sus(14)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns