hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata constructii case zugrav instalatii reparator gherla dej cluj kimbo pizza gherla livrare la domiciliu telefon

an scolar gherla

A sunat clopoțelul! Festivități la început de an școlar la Gherla – FOTO

În cele patru licee din Gherla, la Şcoală Gimnaziala nr.1 si la Scoala Profesională de la Penitenciar deschiderea oficială a cursurilor a a avut loc luni, de dimineaţă. Copiii şi părinţii au fost plini de emoţii și peste tot au fost flori, multe flori.

La Şcoala Gimnazială Nr. 1, anul școlar a început pentru 660 de elevi din clasele I-VIII şi pentru cele 44 de cadre didactice. Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului Naţional şi o rugăciune „Tatăl nostru”.

Directorul şcolii, prof. Liliana Pop a prezentat pe scurt situaţia la debutul noului an de învăţământ, felicitând în mod deosebit „bobocii” – cei din clasele pregătitoare. A fost transmis și un mesaj din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

an scolar gherla

foto: Facebook

După aceste momente solemne, elevii împreună cu învăţătoarele şi profesorii au intrat în sălile de clasă, pregătite pentru începerea cursurilor.

Din partea administraţiei locale a fost prezent viceprimarul Iulia Trif, iar de la Consiliul Judeţean Cluj consilierul Iuliu Sămărtean, absolvent al şcolii.

Szekely Csaba

  an scolar gherla

La Liceul cu predare în limba maghiară, festivităţile au început la ora 9. Au ţinut scurte cuvântări directorul Timsa Ildikó, Tiberiu Füstös din partea Poliţiei, consilierul local Ramona Păcurar, iar din partea Fundaţiei Teka a vorbit preşedintele Balázs-Bécsi Attila.

an scolar gherla

vezi mai multe imagini aici

Un scurt moment poetic a fost susţinut de o elevă din clasa I, Antonia Borsos, iar momentul s-a încheiat cu rugăciunea preoţilor romano-catolic, reformat şi baptist.

La Liceul „Petru Maior”, elevii claselor V-XII au fost salutați de directorul Cosmina Forț, care a urat succese în noul an școlar. Au fost alături primarul Ioan Neselean, viceprimarul Iulia Trif, consilierul local Ianchiș Ghețe Iulia, protopopii Paul Isip și Alexandru Hruban, preotul Ioan Monoșes, reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei.

an scolar gherla

an scolar gherla

foto Ioan Moldovan – mai multe imagini aici

O festivitate a avut loc și la Liceul „Ana Ipătescu”. La sediul de pe strada Bobâlna au început cursurile elevii claselor pregătitoare, iar pe strada 1 Decembrie 1918 elevii din ciclul primar, gimnazial și de liceu. 1247 de elevi vor învăța în noul an școlar la unitatea de învățământ gherleană.

Festivitățile de deschidere au avut loc de la ora 8,30 pentru clasele pregătitoare și de la ora 10 pentru celelelate. Alături de directorul Radu Ielcean au fost prezente oficialitățile locale și reprezentanții clerului. „Să învățați, să fiți cuminți, să vă faceți mândri părinții, să duceți mai departe renumele liceului”, a fost mesajul conducerii școlii pentru toți elevii.

an scolar gherla

foto: Facebook

Tot luni a fost prima zi de an şcolar la Şcoala Profesională care funcţionează în incinta Penitenciarului Gherla. Aici festivităţile au început la ora 10.30, iar la eveniment au participat cadrele didactice şi lucrători ai serviciului de educaţie.

Un număr de 13 cadre didactice vor asigura desfăşurarea procesului de învăţământ la Penitenciarul Gherla. În anul şcolar 2017-2018 au fost înscrise 24 persoane private de libertate, repartizate pe mai multe nivele de învăţământ: primar – 6 persoane private de libertate, gimnazial – 8 persoane, liceal – 5 persoane (clasa a IX-a), profesional – 7 persoane private de libertate (a XI-a –specializarea construcţii şi lucrări publice ).

Marţi, 12 septembrie, de la ora 10, are loc festivitatea de deschidere a anului şcolar la Secţia Exterioară Cluj-Napoca. Aici se va organiza învăţământ primar, conform programului “A două şansă”. 14 persoane private de libertate – femei vor urma cursurile în această unitate.

Administraţia penitenciarului a pregătit corespunzător spaţiile pentru desfăşurarea activităţilor educative, punând la dispoziţia elevilor şi profesorilor şapte săli de clasa, o sală profesorală, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

„Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, fiind una dintre modalităţile de sporire a şanselor de reintegrare în societate şi de prevenire a săvârşirii de noi infracţiuni, prin transmiterea unor valori fundamentale şi formarea unor deprinderi şi atitudini care să determine un comportament prosocial”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Gherla.

sus(1)jos(4)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns